Kínálat, árak

Lovaglás

Lovardánk rendelkezik egy 20x40m-es lovagló pályával, ehhez mobil akadályok is tartoznak. A lovak elhelyezése angol boxokban történik, ami kiegészül a karámozással. A boxokban fűtőszálas önitatók vannak elhelyezve.  A környéken kiváló túraútvonalak vannak, gyönyörű panorámával. Jól idomított lovainkon amatőr és haladó lovasokat egyaránt lehet oktatni. A kezdők oktatása fél órás futószáras képzéssel kezdődik. Az edzéseket illetve a túrákat Tóth Alexandra tartja, aki végzett Agrármérnök, Ménesgazda és Lovasedző. Lovaink nagyrészt saját tenyésztésűek, mi tanítjuk és lovagoljuk őket rendszeresen, a megfelelő tudásszint megőrzése végett.

Minden nyáron indulnak lovastáborok, éjszakai lovaglások illetve 1 és 3 napos túrák. Rendezvényeken jelenünk meg lovasokkal és hintóval illetve lovaskocsival.(Szüreti és egyéb felvonulások, lovas versenyek).

Aktuális árainkról kérem telefonon, e-mail-ben, vagy a helyszínen érdeklődjön!

Táboroztatás

Lovasiskolánk három éve szervez a nyári szünetben táborokat, amik bentlakásos és napközis formában is megrendezésre kerülnek. Az előbbit a nagyobb és gyakorlottabb lovasainknak szervezzük, itt sátorban alszanak, az utóbbit pedig fiatalabb, illetve kezdő lovasainknak. A programok között szerepel napi 2x minimum 1 óra lovaglás, egy éjszakai túra, egy napos túra, strandolás, fogathajtás, igény szerint kézműves foglalkozás, a tábort pedig egy ügyességi verseny zárja. Ezen felül a résztvevők megismerkedhetnek a lovak közelségével, megtanulnak lovat ápolni, nyergelni, kantározni és ellátni őket. Akinek kedve van, akár fejhet tehenet és kecskét is. A lovasok biztonságos és színvonalas nyaralásáért szakképzett lovasedző gondoskodik.

Egy és 3 napos túrák

Ezeket a túrákat úgy szervezzük, hogy minden lovasnak jusson egy saját ló, akivel a túrát teljesíteni tudja. Mivel az egész utat lóháton kell megtenni, ezért gyakorlott lovasok jelentkezését várjuk. A többnapos túrákon gyakrabban tartunk kisebb pihenőket az aznapi uticél eléréséig. A szállás és a lovak elhelyezése, illetve a szálláson fogyasztott étel árát magába foglalja a részvételi díj. Érdeklődni telefonon vagy e-mailben.

Bértartás

Lovasudvarunk elsősorban a ló igényeit veszi alapul, az ő jó közérzetük és egészségük a mérce. Aki megtisztel bizalmával és nálunk szeretné elhelyezni lovát, a következő szolgáltatásokat kapja meg: boxos elhelyezés, önitatóval, etetés abrakkal napi 2x, szénával napi 3x, csoportos karámozás, 20x40m-es lovaspálya használata, nyerges, patamosó.

Az újonnan érkező lovaknak az alábbiakkal kell rendelkeznie, amit szállítás előtt be kell mutatni:

  • lóútlevél
  • a ló szállítása előtt 24-36 órával féreghajtás
  • érvényes kötelező oltások
  • 1 éven belüli vérvétel (fertőző kevésvérűség és takonykór)

Patkolás

A patkolást szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező kovács végzi.
Érdeklődni: Kovács Tamás +3630/4080799

Fedeztetés

Fedezőménünk Déva Gidran I-40 (Diabló). Rendelkezik STV1, STV2 vizsgával, apja 3203 Déva Gidran-13 (Riadó), anyja: Gidran XVI-4 (Maja), anyai apa 2782 Gidran XXXV-26 (XVI. tm.). Jó természetű, intelligens. A munka során együttműködő. Nagy rámájú, elegáns mén. Természetes úton fedez, a kancák elhelyezése megoldható, boksz illetve karám áll rendelkezésükre.