Házirend

A lovaglásra vonatkozó szabályok:

Kobak használata mindenki számára kötelező, gerincvédő ajánlott. A lovak kijelölése a lovasok egyéni igényeinek és tudásszintjének valamint a lovak terheltségének és egészségi állapotának figyelembe vételével történik. Előzetes egyeztetés esetén is változhat a ló-lovas beosztás. Az újonnan érkező lovasok tudásszintjét felmérjük, és ennek megfelelően alakítjuk a következő óráit. Az edző utasításait kötelező betartani! A lovon tilos dohányozni, rágózni, enni, telefonálni! Tilos lóra ülni szeszes ital fogyasztása után!

A lovarda nem vállal felelősséget az esetleges balesetekért,
LOVAGLÁS CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE TÖRTÉNHET!

Kiskorú gyermek csak szülői hozzájárulással ülhet lóra. A lovardában és annak felszereléseiben okozott kárt teljes egészében a kár okozójának kell megtérítenie. Lovat csak a ló kikötőhöz szabad kötni, csak kötőfékkel! Kérjük, mindig hang segítségével jelezzenek a lovak megközelítésekor! A ló alap természetéből adódóan ijedős (úgynevezett: menekülő állat), ezért a legszelídebb ló is balesetet okozhat, ha megijed. Mindig oldalról előre közelítsük, majd szólítsuk lehetőség szerint úgy, hogy lásson és halljon bennünket. A lovakat édességgel, kockacukorral tilos etetni. Lovakat a karámból csak engedéllyel lehet kivinni. Ügyeljünk a rendre!

Többi állatra vonatkozó szabályok:

Az állatokat tilos kergetni, csak akkor lehet simogatni, ha odamennek. Az egészségük megőrzése végett tilos őket bármilyen számukra hozott étellel etetni, csak az itt összeállított csemegét ehetik.